Savjeti za uspjesan prvi dan u srednjoj :)



Pozdrav svima! Danasnji post je prvenstveno namijenjen onima koji ce ove godine krenuti u 1. razred srednje , ali naravno svi ga mozete procitati. Posto je nekima od vas sutra prvi dan skole, odlucila sam izbaciti ranije ovaj post nego sto sam predvidjela.

Blizi se i taj dan kada cete zapoceti novu stranicu u zivotu, a to je srednja. Nadam se da ste svi upisali skolu koju ste iskreno zeljeli, jer nema nista gore nego ici nekamo samo zato jer morate. Prosla sam kroz sav stres koji nosi taj cuveni prvi dan i razumijem kako se vi osjecate.
Imajte uvijek na umu da vam srednja pored naravno ucenja novih predmeta i usavrsavanja starih donosi i mnogo ljepsih strana. Nova poznanstava, izmjenjivanje iskustava i znanja, razlicite avanture i recimo mozda zgodne decke (hehe) No dobro krenimo sa savjetima.

1. Sve je lakse kad nisi sam.
Ako vec znas unarijed s kim ces ici u razred to je dodatni plus. Probaj se dogovoriti sa nekim kog znas vec da idete zajedno do skole. Ja sam isla sa prijateljicom iz osnovne i mogu vam reci da sam bila puno opustenija  sam znala da nisam sama u tome svemu.

2. Budi otvorena
Ako te netko pita nesto, odgovori mu. Mozes dati malo opsirnije odgovre a ne samo da/ne/ne znam jer ces tako dati utisak da si ne komunikativna i nedodirljiva. Nemoj cekati da tebi netko prvi pridje i pocne pricati sa tobom. Napravi ti prvi korak i pridi nekome ko isto stoji ili sjedi sam.

3. Nemoj se izdvajati
Najvažnije je da se nikako ne izdvajas iz svog razreda samo zato sto vidis puno nepoznatih ljudi. Ako su se svi skupili u jednu grupu i ti im se pridruzi, nemoj sjediti u razredu sama.

4. Osmijeh je obavezan
Cak i ako ti je prvi dan poceo skroz naopako potrudi se da nebudes namrgođena i da ne siris negativnu energiju. Uvijek budi nasmjesena, tako ces "poslati" poruku da si pozitivna i simpaticna.

5. Ako prvi dan neprodje kako si ocekivala, nemoj da te to rastuzi
Naravno koliko god se ti trudila uvijek moze nesto iskrsnuti i da ne ostavis dobar dojam kod drugih ili da jednostavno s nikim ne stupis u nekakav razgovor. To je isto uredu. S vremenom ce sve doci na svoje i kad se svi medjusobno upoznate odmah ce biti i atmosfera opustenija u razredu.

6. Prihvati cinjenicu da se ne mozes svima svidjeti
"Još se nije rodio ko je narodu ugodio!" Da, naravno da ce tu biti i one osobe koje ce te uvijek cudno gledati iako s njima nikad nisi ni pricala ali one vec imaj svoje predrasude na temelju izgleda. Okej, nikako ne pokusavaj da im se problizis, najbolje je da ih odmah u pocetku ignoriras i zaboravis da uopce i postoje.

7. Nikako ali nikako nemoj trcati za takozvanim "popularnim" curama
To je nesto najgore kad vidim te cure kako hodaju na hodnicima kao nekakve boginje a iza njih trci jos nekoliko cura gledajuci u njih kao u nekakvo idealno biće. Nikada nisam voljela biti u drustvu takvih. One samo traze nekog od kog ce imati koristi tijekom sata i testova i onda ce prema tebi biti tako drage i umiljate a kada pocne odmor odmah izadju na bodnik da te otračaju sa svojom ekipicom.

8. I za kraj, svi vi se nalazite u jednakoj situaciji 
Nemoj misliti da si samo ti uplasena i nesigurna. Odjeni svoj najdrazi outfit, lagano se nasminkaj, nabaci osmijeh, slusalice u usi i mozes krenuti. Najvažnije je  svakako samopouzdanje. Ako si ti zadovoljna sa sobom, svojim izgledom i karakterom onda ce te i drugi prihvatiti takvu kakva jesi :) I ne zaboravi da se nikako ne mjenjas zbog drustva kako bi im se svidjela!!

Nadam se da vam se svidja ovaj post i da su nekom barem malo pomogli moji savjeti. Svima zelim sretan i uspjesan povratak u skolske klupe a vama "prvašićima" u srednjoj posebno drzim fige da se odmah uklopite u razred :)




Contact email: fabsanja@gmail.com



Share this:

, , ,

CONVERSATION

12 komentari:

  1. Predivan post ! Ja krećem tek druge godine u srednju, ali svakako mislim da je post jako koristan :) <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličan post! Hvala ti za ove prijedloge, iskoristiti ću ih maksimalno!

    Ukoliko želiš baci oko i na moj blog, na kojemu možeš pronaći novi post. LY! ☺

    http://mybeautyamazon.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :D
      pogledala sam tvoj novi post i sjajan je♥

      Izbriši
  3. Supeer <3

    Pogledajte i moj blog :* http://tadic-je.blogspot.ba/#_=_

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlican post..pogledaj i ti moj.. <33

    http://thinkpinkpeoples.blogspot.rs/2015/09/whats-in-my-school-bag.html

    OdgovoriIzbriši
  5. Super saveti i slažem se- važno je da si otvorena i da se družiš sa drugima. Nisu svi došli u srednju školu sa drugarima a i super je upoznati što više ljudi :) xx Maja
    ❤ http://majasmuffin.blogspot.si/

    OdgovoriIzbriši