Vrste korektora i kako prekriti podočnjake


Evo nas danas u mom novom postu nakon nekog vremena. Danas sam vam odlučila predstaviti neke vrste korektora i objasniti koji se za što koriste + načini na koje će te uspješno prekriti, svima mrske, podočnjake.  








Korektori u stiku 

 Ukoliko imate problem sa aknama ovaj tip korektora bi mogao biti dobro rešenje. Prvenstveno se koriste za prekrivanje nekih jako istaknutih nepravilnosti i diskoloracije kože. Međutim, baš zbog svoje teksture nisu preporučljivi za nanošenje na podočnjake, jer je tu koža najtanja i najosjetljivija, pa može da je dodatno isuši.
Gledajte da izaberete korektor u stiku koji je najpribližniji nijansi vašeg pudera, jer ukoliko se ne podudaraju može samo još više da istakne nepravilnosti.
Pošto ima ambalažu sličnu kao karmin, možete ga direktno nanositi na lice, utapkati prstima, ili se poslužiti tankom četkicom i njom ga nanositi.









Korektori u posudici

Ovaj tip korektora najčešće koriste profesionalni šminkeri. Razlog je taj što imaju veliku pokrivnu moć, tvrde teksture koja se pod prstima razmekšava. Za razliku od korektora u stiku može se nanositi na podočnjake (prije toga obavezna krema), mada se ne preporučuje svakodnevno. Prekriva sve veće nepravilnosti.

Za ovaj tip kao i za sve sljedeće važi pravilo da uzmete nijansu svjetliju od pudera ukoliko ga koristite za podočnjake jer će lice izgledati mnogo svježije.
Može se nanositi prstima, ili četkicama.




















Tekući korektori

Ovi korektori se posebno preporučuju za područje ispod očiju jer su lagane teksture.
Birajte one sa aplikatorom, jer ih je mnogo lakše i brže nanijeti.
Kada ih nanesete utapkajte ih prstima ili četkicom. Nemojte ga razvlačiti, već ga utapkavajte u kožu jer u suprotnom ćete ga samo skloniti sa mjesta gdje bi zapravo trebao da bude.









Highlighteri 

Oni pomažu sakriti nedostatke ali zapravo ne prekrivaju. Umjesto toga oni imaju reflektirajuća svojstva koja lome svjetlost kako bi se smanjila područja koja su u sjeni. Drugim riječima, oni će istaknuti udubljene dijelove kao na primjer sjene koje stvaraju vrećice ispod očiju i bore. Jednostavno ga nanesete na mjesto koje je u sjeni i ono ga osvijetli i time ga čini manje izraženim. Često se miješaju s korektorima, što definitivno nisu.






Kako prekriti podocnjake?

Dakle kad ste stavile bazu i tekuci puder, ide korektor.  Na podočnjake se stavlja tekući ili kremasti korektor. Jako je važno da na to područje ne stavljate korektor u sticku koji se koristi za prikrivanje prištića i drugih nepravilnosti. Korektor za podočnjake neka bude nijansu do dvije svjetliji od tekućeg pudera. 



Malu količinu korektora pokupite plosnatim kistom ili beauty blenderom i tapkajući nanesite na područje ispod očiju. Krenite od unutarnjeg kuta oka i razmazujte prema van. Cijelo područje oko očiju dobro izblendajte kako bi se make up lijepo stopio. Za kraj fiksirajte sve puderom u prahu.






Dodatni savjeti

- korektore je najbolje stavljati nakon pudera
- korektore uvijek utapkavajte i ispod podočnjaka uvijek nanosite u obliku trokuta
- žuti korektor možete nanositi ispod podočnjaka, na vrh nosa, vrh brade i iznad nosa i obrva. Lice će izgledati mnogo svježije i dobit ćete optički ljepši oblik lica
- uvijek birajte korektor sa žućkastim podtonom


To bi bilo sve za danas. Nadam se da vam je ovaj post bio barem malo od pomoći :-) U komentare napišite neku ideju za sljedeći post i koje korektore vi koristite jer me zanima :D 
Pusa do sljedećeg posta ❤️❤️❤️

Contact Email: fabsanja@gmail.com

Share this:

, ,

CONVERSATION

15 komentari:

  1. Pošto želim početi sa šminkom ovaj post je toliko pomogao, hvala ti!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas mi je drago sto ti je post pomogao ☺️ Pusaa❤️💋

      Izbriši
  2. Hvala ti puno ☺️
    Tvoj blog mi se jako svidja❤️❤️

    OdgovoriIzbriši
  3. Lijep post, sve si detaljno objasnila. Imam dosta korektora, i to mi je jedina stvar koju stavljam svaki dan od šminke:-)
    Uclani se na moj blog, ja na tvoj vec jesam♥ http://katesdiyblog.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. Sjajan post, I sve si detaljno I lepo napisala. Svaka cast! :-)

    Ako hoces pogledaj moj blog I zaprati me:
    myfdiaary.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Post je fenomenalan. Hvala na odličnim savjetima, pogotovo kako je ispravno prikriti podočnjake. Moji najdraži korektori su tekući. :-)

    http://mojetinejdzerskeavanture.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi :) i meni su isto tekuci najbolji ❤️

      Izbriši
  6. Odličan post,sve si super napisala!♥
    Učlanila sam se u tvoj blog,pa ako možeš i ti u moj,bilo bi super.
    Novi post: milicaandandjela.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Sjajni saveti za šminkanje.

    flyovanje.blogspit.com
    Poseti moj blog

    OdgovoriIzbriši
  8. Odličan post! Vrlo koristan!

    Posjeti moj blog i učlani se. Naravno, ako želiš. Uzvračam!

    http://mybeautyamazon.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  9. Mislim da je ovo najbolji post na kojeg sam ikad naletila :) ❤️❤️❤️❤️
    Imas follow :)
    Rivinsvijet.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši